Home
Mijn visie op ...
leren & leertheorie
blended learning
brein & leren
Portfolio
Contact

Mijn visie, een inleiding

Onze huidige leef-, werk- en leeromgeving is continu aan het veranderen. We hebben tegenwoordig te maken met een steeds groter wordende wereld om ons heen. We hebben de beschikking over veel meer informatie dan vroeger en die informatie groeit met de dag. Ons directe netwerk van mensen die we kennen en waarmee we communiceren is veel groter dan vroeger, en groeit meestal gestaag. De technologie die we dagelijks gebruiken ontwikkelt zich in zeer rap tempo en van ons wordt verwacht dat we dat tempo bijhouden.

Wanneer je bij wilt blijven in deze ontwikkelingen en in zo'n omgeving wilt blijven groeien, is het noodzakelijk dat je blijft leren en liefst wel op een zo efficiënt mogelijke manier. 
Efficiënt leren staat wat mij betreft voor: kwalitatief, effectief, motiverend, leuk, afwisselend, boeiend. 

Het leren zelf is een persoonlijk (individueel) proces met een grote verantwoordelijkheid voor de persoon die leert. Daarnaast is het vooral een uitdaging voor een opleidingsorganisatie om een onderwijs-/leeromgeving te creëren die alle "leren bevorderende aspecten" in zich heeft.

Wat mij als onderwijskundige boeit is om de vele nieuwe inzichten op het gebied van brein, leren, instructie en technologie toe te passen op onderwijs-/leervraagstukken en om zo een optimale onderwijs-/leeromgeving te creëren.

Wilt u meer lezen over mijn ideëen en visie op leren en instructie, klik dan door naar de volgende thema's:

 

 

 

ENconsult